NA POMOLU SKANDAL NA ZOI

Javila se bivša snowboarderica: Selektor američkog olimpijskog tima na meti teških optužbi

Ne mogu više gledati ZOI, a da to ne kažem javno, napisala je Čitluk-Sifsof na Instagramu

Chythlook-Sifsof objavama uzdrmala američkim tim. Twitter

M. K.

12.2.2022

Selektor američke snowboard ekipe, Piter Folej (Peter Foley), mogao bi se naći u centru seksualnog skandala i to u trenutku dok se nalazi na ZOI-u u Pekingu sa svojim timom.

Njega je  bivša snowborderica Kalan Čitluk-Sifsof (Callan Chythlook-Sifsof) optužila na Instagramu za seksualno uznemiravanje i nedolično ponašanje.

Ona je objavila na svom Instagram profilu da "Folej već više od deset godina fotografiše sportašice i da im dobacuje komentare seksualne prirode".

- Ne mogu više gledati ZOI a da to ne kažem javno, napisala je Čitluk-Sifsof na Instagramu, uz pomenutu objavu.

- Ozbiljno shvaćamo ove optužbe i provodimo istragu, oglasio se Američki skijaški i snowboard savez, nakon ovih optužbi.


U međuvremenu su američki snowborderi Lindzi Džejkobelis (Lindsey Jacobellis) i Nik Baumgartner (Nick Baumgartner), koji su osvojili zlato na Igrama, stali u odbranu trenera Foleja.

- Užasno nervira kada imate takvo nešto u trenutku kada se pokušavate koncentrisati i to je očito malo poremetilo energiju ekipe. U mojih 20 godina karijere o njemu mogu reći samo dobro i on mi je uvijek bio potpora kada je trebalo, izjavila Džejkobelis

Osim optužbi protiv Foleja, Čitluk-Sifsof je optužila i jednog snowboardera koji je u Kini, Hejgena Kernija (Hagen Kearney) za rasističke komentare upućene prema njoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.