ZATVARANJE TURNEJE

Humanitarni Teqvoly Winter Tour završava na Olimpijskoj planini Igman!

Prva tri mjesta očekuju vrijedne nagrade u sklopu nagradnog fonda od 6.000KM

S turnira na Trebeviću. Mozzart Teqvoly Winter Tour

A. V.

17.2.2022

Proteklog vikenda je održano predposljednje kolo humanitarnog Mozzart Teqvoly Winter Tour-a na Trebeviću.

Turnir se održao 12. februara ispred hotela Pino Nature te je obilježio veliku posjećenost takmičara ali i stanovnika glavnog grada Bosne i Hercegovine koji su željeli provesti vikend na svježem vazduhu.

Pobjednici turnira na Trebeviću su Nadža Bogilović i Arnel Hadžajlić.

- Drago nam je da smo uspjeli podići popularnost ovog potpuno novog sporta. Također smo ponosni na činjenicu da su našu društvenu odgovornost prepoznali Fond za zaštitu okoliša, te udruženje Pomozi.ba. Bilo je ovo iscrpnih 5 vikenda te nam preostaje još jedan na Igmanu gdje ćemo službeno i zatvoriti uspješnu zimsku sezonu. Zabilježili smo znatan porast u poređenju sa prošlom godinom te nam je drago da postajemo prepoznati od strane javnosti kao kompanija koja organizuje u jednu ruku nesvakidašnje događaje, ali u isto vrijeme izuzetno zanimljive događaje. Sve u svemu, ova turneja je potvrdila i kvalitet trenutnih Teqvoly reprezentativaca ali nam je ponudila i potencijalne kandidate za slijedeće Evropsko prvenstvo gdje definitivno imamo pravo da očekujemo nove medalje.“ Izjavio je izvršni direktor ACAR Events - Adni Čelendžer (Challenger).

S turnira na Trebeviću. Mozzart Teqvoly Winter Tour

Kao i do sada, prva tri mjesta očekuju vrijedne nagrade u sklopu nagradnog fonda od 6.000KM. Prvo mjesto očekuje 500KM kao i vikend u hotelu Blanca Vlašić, drugoplasirana ekipa će dobiti 300KM te besplatan tretman u Bauer centru za regeneraciju tijela za 4 osobe dok trećeplasiranu ekipu očekuje vikend u hotelu Termag na Jahorini te jednodnevni ski pass za dvoje od Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman.

Napominjemo, turneja je humanitarnog karaktera te sva sredstva od kotizacija idu u dobrotvorne svrhe, odnosno udruženje Pomozi.ba.

Zatvaranje turneje je najavljeno 19. februara na Igmanu u podnožju olimpijskih skakaonica gdje će sve posjetioci dobiti sponzorske poklon pakete, nakon čega slijedi pauza i pripreme za već najavljenu ljetnu turneju. Prijave za humanitarnu Teqvoly turneju se mogu izvršiti putem službene Facebook stranice ACAR Events.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.