NAKON ZAVRŠENE ISTRAGE

Hamilton: Nisam ni očekivao izvinjenje FIA-e

Barem postoji transparentnost, a na kraju to je nazvano ljudskom greškom, istakao je

Luis Hamilton. Agencije

H. J. I.

22.3.2022

Vozač Mercedesa Luis Hamilton (Lewis Hamilton) kaže da nije ni očekivao izvinjenje FIA-e poslije kompletirane i objavljene istrage u vezi s dešavanjima na finalnoj utrci prošle sezone Formule 1, a u kojoj je Maks Veštapen (Max Verstappen) osvojio titulu prvaka.

Tada je Verštapen u posljednjem krugu pretekao Hamiltona i osvojio titulu prvaka. 

Tome je prethodio izlazak sigurnosnog vozila na stazu, a za ključna preticanja bio je odgovoran tadašnji trkački direktor Majkl Masi (Michael), koji je u međuvremenu dobio otkaz. U izvještaju FIA-e se navodi da su problematičnu situaciju na u ovoj utrci izazvala loša pravila i greške u proceduri i da to nema veze s nečasnim radnjama spomenutog direktora.


- Nisam ni očekivao izvinjenje, nisam fokusiran na to. Ali, barem postoji transparentnost, a na kraju to je nazvano ljudskom greškom. Napravljen je korak naprijed, a nažalost, ne možemo se vratiti i promijeniti prošlost. Što se lično mene tiče, gledam samo u ono što je ispred mene - rekao je Hamilton. 

Britanac je u prvoj utrci u novoj sezoni, a koja se vozila za Veliku nagradu Bahreina, osvojio treće mjesto iza vozača Ferarija, dok vozači Red Bula nisu ni završili utrku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.