KVALIFIKACIJE ZA EP

Futsal reprezentacija gluhih BiH pobijedila Hrvatsku

Naši ponosni navijači s nestrpljenjem očekuju subotu kada naša reprezentacija dočekuje reprezentaciju Poljske, saopćeno je iz Udruženja gluhih sportista u BiH

Futsal reprezentacija gluhi BiH. Avaz

Piše: G. Š.

25.3.2022

Futsal reprezentacija gluhih BiH pobijedila je selekciju Hrvatske sa 6:2, u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za Evropskog prvenstva. Igrači pod vodstvom trenera Alena Alića pokazali su izuzetnu borbenost i želji da ostvare trijumf i tako otvore vrata plasmanu na EP gluhih u futsalu. 


Odluka protiv Poljske

- Naši ponosni navijači s nestrpljenjem očekuju subotu kada naša reprezentacija dočekuje reprezentaciju Poljske, saopćeno je iz Udruženja gluhih sportista u BiH, kojem je pripala čast da prvi put u historiji sporta gluhih Bosna i Hercegovina bude domaćin kvalifikacijskih utakmica za Evropsko prvenstvo u futsalu koje će se održati u oktobru 2022.godine u Italiji.

Kvalifikacijske utakmice odigrat će se 24. do 26.3.2022. u dvorani Arena u hotelu Hills.

- Za našu reprezentaciju, gluhe osobe, ali i našu državu ovo je izuzetno važan događaj jer smo dobili priliku da pokažemo da Bosna i Hercegovina i UGS u BiH mogu adekvatno odgovoriti zahtjevima krovne organizacije "European Deaf Sport Organization" i organizirati jedno ovako zahtjevno sportsko takmičenje. Također, to je prilika da gluhe osobe u BiH pokažu da s pravom žele biti ravnopravni članovi društva te da svojim sportskim uspjesima mogu ponosno braniti boje naše države, saopćeno je iz Udruženja gluhih sportista u BiH.


Rezultati i raspored

U grupi sa našom reprezentacijom su još selekcije Hrvatske i Poljske, dok je reprezentacija Ukrajine zbog rata u njihovoj državi bila primorana odustati od kvalifikacija.

Raspored utakmica:

Četvrtak (15 sati): Bosna i Hercegovina - Hrvatska 6:2.

petak (15): Hrvatska-Poljska.

Subota (15): Poljska - Bosna i Hercegovina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.