GRAČANICA

U rodnom gradu se oženio reprezentativac BiH Admir Ahmetašević: Na svadbi bili Terzić, Doborac, Hamidović...

Skromno svadbeno veselje održano u objektu "Čaršija" u strogom centru Gračanice. Novi član švajcarskog „Vintentura“, od sada misli samo na rukomet, brak i reprezentaciju BiH

Piše: H. Čalić

18.6.2022

Sa vjenčanja Admira Ahmetaševića i Aide Hajdić - Avaz
Sa vjenčanja Admira Ahmetaševića i Aide Hajdić - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine i član švicarskog Vintertura Admir Ahmetašević Adi (28) oženio se Aidom Hajdić, s kojom je u vezi više od pet godina.

Vjenčanje je obavljeno u objektu "Čaršija" u Gračanici u prisustvu komova Haruma Terzića i Jasmine Mualhalilović, a tu su bili i Mirsad Terzić, kapiten reprezentacije BiH, klupski drug iz Gračanice i cimer u reprezentaciji Dino Hamidović, član mađarskog Đonđoša, trener RK Gračanica i bivši reprezentativac BiH Damir Doborac, te Adnan Saračević, uža rodbina i prijatelji.



Velika podrška

 - Čemu vrijeme, tome i vakat. Dvadeset mi je i osam godina, može se stajati na golu još puno, ali sa porodicom je lakše, znaš kuda ideš, za koga radiš, čemu se nadaš. Moram kazati da dok sam bio u španskom "Punte Genil", te 2020. godine, kada nas je poklopila korona, tri mjeseca sam bio u izolaciji.

Da tada sa mnom nije bilo moje sadašnje supruga Aide, ne znam kako bi izdržao sam u tuđem svijetu, među četiri zida. Ona mi je tada bila sve. 

Zavolio sam je, od tada još više i evo došao je trenutak da kažemo ono "DA", ali zauvijek - kaže Adi, dok se šetajući glavnom ulicom u Gračanici pripremao za ženidbu, pozdravljao sa brojnim fanovima. Nisu Gračanlije zaboravile njegove briljantne odbrane i igre u RK Gračanica, zajedno sa cimerom iz reprezentacije Dinom Hamidovićem.

Samo riječi hvale za Adija

Nakon „Punte Genil“ Adi se našao u poljskoj "Visla Plo, klubu sa kojim je osvojio Kup Poljske, 3.mjesto u Evropskoj ligi, 2.mjesto u prvenstvu Poljske, napadajući vrh prvenstvene tabele. A, onda ga put vodi u poznati švajcarski klub "Vintetur" sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

 - Sretan sam iz više razloga. Od sada će moja Aida biti sa mnom. Lopta me hoće, u reprezentaciji sam se ustalio. Samo da ne bude kakvih povreda. A svojoj RK Gračanica želim još bolje rezultate. Gračanica je osim mene i Dine, dala još rukometnih reprezentativaca, Damira Kadrića, Omera Mehmedovića, pa tu je i Edvin Dželilović. Ne kaže se Gračanica je grad rukometa, odvuijek bila i ostala - rekao je za portal "Avaza" Adi Ahmetašević.

 -Adija znam iz reprezentacije BiH, divan momak, vrijedan, talentovan. Šta reći, neka mu je sretan put kojim je danas pošao - rekao je Terzić.

I Damir Doborac, koji je Ahmetaševića trenira u Gračanici dvije i po godine, pun je hvale za momka visokog 192 centimetra.

– Svaki klub na svijetu poželio bih na golu Adija Ahmetašević, želim mu svaku sreću. Sreću u braku, životu, u sport Adiju je poželio i nekadašnji klupski drug iz RK Gračanica Dino Hamidović, reprezentativac BiH. Na naše pitanje kada će Dino zaploviti u bračne vode, zagonetno je odgovorio "čut će se".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.