GRAČANICA JESENJI PRVAK

Dino Hamidović za "Dnevni avaz": Povratak kući bio je pun pogodak

Nema vremena za odmor, jer ga očekuju reprezentativne obaveze. Želim rezultat i sa BiH, rekao je Hamidović

Hamidović: Teška povreda je iza njega. RSBIH

25.12.2023

Rukometaši Gračanice su jesenji prvaci Bosne i Hercegovine. Za vikend su kao gosti savladali Vogošću (28:21), te će na pauzu s prvog mjesta Premijer lige BiH.

Međutim, neće svi biti na odmoru. Danas se okupila reprezentacija Bosne i Hercegovine pred pripremni turnir u Švicarskoj i Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, a iz Gračanice su tri člana među "Zmajevima“. 

Trener Damir Doborac je u stručnom štabu, a na spisku igrača su Adi Mehmedćehajić i Dino Hamidović.

Sjajna polusezona

Hamidović se vratio u Gračanicu ljetos iz Mađarske gdje je avanturu okončao nakon velikih problema s povredama. Oporavio se, a kako je tekla sezona dizao je formu i pokazao zbog čega su Gračanlije bile oduševljene njegovim povratkom.

- Sjajna polusezona iza nas . Može reći da se naš rad i trud isplatio, a prije svega naša sjajna atmosfera i timski duh – rekao je Dino Hamidović na početku razgovora za "Dnevni avaz".

Nakon teške povrede je razmišljao i o kraju karijere, ali srećom nije došlo do toga.

- Nakon pola godine ja sam prezadovoljan, obzirom da sam se izvukao iz jako teške povrede. Povratak kući je ispao pun pogodak. 

Trener Damir me sigurno najbolje poznaje i zna na koji način me vratiti u pravu formu, a najvažnije od svega da tim ima koristi od mene – istakao je Hamidović.

Ohrabrujuća činjenica

Neće imati odmor zbog reprezentativnog okupljanja na koje se uvijek rado odaziva. Ima želju da će svoju odličnu formu prenijeti i na predstojeće reprezentativne utakmice i da će BiH napraviti veliki rezultat.

Hamidović: Odlična polusezona za Gračanicu. Amir Ahmeljić

- Najvažnija stvar da svi ostanemo zdravi do Eura, te da što bolje predstavimo Bosnu i Hercegovinu. Iskreno se nadam da ćemo napraviti velike stvari – naglasio je Hamidović.

Na spisku selektora Irfana Smajlagića je osam rukometaša iz Premijer lige BiH, a osim Hamidovića tu su: Mario Pavlak, Luka Knežević i Mirko Mišetić (Sloboda), Nedim Hadžić, Amir Muhović i Vladan Đurđević (Borac), te Adi Mehmedćehajić (Gračanica).

- Sigurno da ta činjenica ohrabruje. To je velika stvar za bh. rukomet i dokaz da konstantno imamo neke nove momke. Liga je sve jača i kvalitetnija iz godine u godinu.

I naravno veliki podstrek za momke koji kucaju na vrata reprezentacije – poručio je Dino Hamidović za "Dnevni avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.