BUDUĆNOST BH. SELEKCIJE

Harun Hodžić potpisao trogodišnji ugovor sa Šamberijem: Dokazao sam da imam mjesto u ovako jakoj ligi

Želim pokazati najbolje od sebe i nametnuti se za što veću minutažu, istakao je Hodžić

Piše: E. Ćosić

24.6.2022

Hodžić: Prošao kroz formacioni centar francuskog kluba. Instagram

Talentovani mladi bosanskohercegovački golman i zalog reprezentacije BiH za budućnost Harun Hodžić potpisao je trogodišnji ugovor s francuskim Šamberijem. 

Potpis stiže nakon dobre sezone, u kojoj se Hodžić naročito istakao u mečevima Kupa Francuske, gdje je sa Šamberijem dogurao do samog finala, gdje ih je savladao Nant (28:21).



Rijetki igrači dobiju priliku

- Drago mi je da sam produžio ugovor, to jeste da sam dobio svoj prvi profesionalni ugovor u Šamberiju, jer rijetki igrači dobiju šansu da budu u prvoj ekipi odmah nakon formacionog centra.

Šansa je tu i na meni je sada da je iskoristim maksimalno. Na ličnom planu želim pokazati najbolje od sebe i nametnuti se za što veću minutažu. Kada je riječ o klupskom cilju, mi u Šamberiju želimo ići u svim takmičenjima najdalje moguće - kaže Hodžić za portal "Avaza".


Već smo spomenuli odličnu proteklu sezonu. Posebno se izdvaja meč četvrtfinala Kupa Francuske u kojem je Hodžić briljirao, kada je skupio 11 odbrana u trijumfu protiv Pauka (27:26).

Vrhunska sezona

- Pa bila je to jedna vrhunska sezona što se tiče kolektiva. Igrali smo finale Kupa, osvojili peto mjesto u ligi, što nije mala stvar u Francuskoj. Dokazao sam sebi da imam mjesto u ovako jakoj ligi, a sljedeću sezonu ću se još više potruditi. Želim se nametnuti - ističe Hodžić.

Prvi čuvar mreže Šamberija Nikola Portner (Nicola) bio je proglašen za golmana sezone u Francuskoj, što dovoljno govori koliko je teško bilo doći do minutaže u timu ove sezone. Ipak, od naredne sezone Portner će braniti boje njemačkog prvaka Magdeburga.

- Nikola i moja malenkost smo prije svega bili jako dobri prijatelji. Družili smo se konstantno na terenu i van njega i stvarno je zaslužio da bude najbolji golman. To je tako jednostavan lik i nadam se da će u Magdeburgu biti još bolji.

U klubu smo mi svi stvarno dobri i to je naša snaga, što nema nikakvih ograničenja. Nebitno koliko imate godina, svi se zajedno družimo - rekao je Harun Hodžić za portal "Avaza".

Inače, Hodžić je dijete "Čelik Juniora", a dobrim partijama privukao je pažnju francuskog velikana koji ga je doveo u svoje redove. Mladi golman čeka priliku i u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Bio je na proširenom spisku bivših selektora Bilala Šumana i Ivice Obrvana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.