SA POČETKOM U 14 SATI

20. Tradicionalni međunarodni turnir u boksu "Banovićki pobjednik" održat će se u nedjelju

Na turniru će učešće uzeti bokseri iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Mađarske i Bosne i Hercegovine

Turnir će se održati u sali Radničkog doma u Banovićima. Avaz

H. J. I.

16.9.2022

U sali Radničkog doma u Banovićima u nedjelju sa početkom u 14 sati bit će održan 20. Tradicionalni međunarodni turnir u boksu "Banovićki pobjednik" u organizaciji Kluba borilačkih sportova Banovići i Profi campa Numan uz podršku Saveza za podršku profesionalnog boksa u Bosni i Hercegovini.

- Ovo je već 20. godina zaredom da se održava ovaj bokserski turnir u Banovićima, ponosni smo na sve koji su nam pomogli da se ovaj turnir održava već dugi niz godina, iako je to nekada bilo veoma teško, ali uspjeli smo.


Naš klub je iznjedrio najbolje boksere koje je BiH ikada imala, dva boksera Hasić i Avdić bronzani na juniorskim evropskim prvenstvima, dva kandidata za Olimpijske igre, niz državnih prvaka i članova reprezentacije od osnivanja kluba 1993. godine do danas, nekada je to nekima bilo teško za priznati, ali odličja koja su naši bokseri osvojili dovoljno govore o nama. Pozivamo sve ljubitelje ove plemenite vještine na dođu u nedjelju u salu Radničkog doma u Bamovićima u 14 sati i pruže podršku našim bokserima, posebno Smajloviću, Malinoviću, Radmiloviću, Ahmetoviću, Murseloviću, Deronji, Avdiću i drugima - istakli su iz Upravnog odbora KBS Banovići.

Na turniru će učešće uzeti bokseri iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Mađarske i Bosne i Hercegovine. Generalni pokrovitelji turnira su RMU Banovići i Općina Banovići.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.