SJEDEĆA ODBOJKA

Delalić pred duel sa SAD: Naš cilj je finale, da pokušamo vratiti izgubljeno

Normalno, očekujemo pobjedu protiv SAD. U nedjelju igramo protiv Japana, a onda ćemo vidjeti prema rasporedu na koga idemo, rekao je kapiten naše reprezentacije

Delalić (desno): Finale je je utakmica, sama za sebe, uvijek teška. FENA

G. Š. / FENA

5.11.2022

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci u uvodnom susretu 13. svjetskog prvenstva u Sarajevu pobijedila selekciju Srbije sa makismalnih sa 3:0, a večeras (19 sati) se sastaje sa selekcijom SAD. Kapiten repreznetacije Sabahudin Delalić nije bio zadovoljan startom utakmice protiv Srbije.


Psihološki pritisak

- Ne bih baš rekao da je to bio sjajan početak. U prvom setu bili smo pod psihološkim pritistkom. To je normalno, domaćini smo Svjetskog prvenstva, ali smo se brzo vratili u svoju pravu igru i završili rutinski sa 3:0 - kazao je Delalić.

U 2. kolu odbojkaši BiH sutra igraju protiv SAD-a, a u nedjelju protiv Japana (9.15 sati).

- Normalno, očekujemo pobjedu. U nedjelju igramo protiv Japana, a onda ćemo vidjeti prema rasporedu na koga idemo. Očekuje nas četvrtoplasirana ekipa iz B-grupe - istakao je Delalić.


Iran će biti u finalu

Govoreći o očekivanjima na Svjetskom prvenstvu, kapiten bh. tima smatra da je domet naše reprezentacije finale.

- To je utakmica, sama za sebe, uvijek teška. Naš cilj je finale, da pokušamo, pošto će sigurno s druge strane biti Iran, da vratimo ono što smo izgubili zadnje četiri godine - rekao je Delalić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.