SVJETSKO PRVENSTVO

Vujović: Jeste li normalni, nisam ja mađioničar

Zadovoljan sam. Jedino je bio problem što nam dvojica bitnih igrača nisu dobila poljske vize, rekao je selektor Irana

Veselin Vujović. Facebook

G. Š.

12.1.2023

Veselin Vujović (61), uvijek intrigantan i zanimljiv sagovornik, na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj neće biti samo promatrač i navijač, već i aktivan učesnik. Selektor je Irana s kojim se nada historijskom rezultatu, ali i s kojim ga čeka emotivan susret s njegovom domovinom Crnom Gorom.

Grupa A

 Irana je smješten u grupu A, koja se igra u Krakovu, sa Španjijom, Crnom Gorom i Čileom.

- Došli smo ovamo kao totalni autsajderi, rekao je Vujović za SK i dodao:

- Predsjedniku saveza prioritet su bile Azijske igre koje su trebale biti održane u septembru u Kini, ali su otkazane. Nakon toga smo uzeli medalju na Islamskim igrama solidarnosti, pa smo sada u pripremama pobijedili Maroko i Koreju i odjednom su ambicije narasle. I sada mi govore da idemo pobijediti Čile, pa vidjeti što ćemo s Crnom Gorom. Ljudi, jeste li normalni!? Pa, nisam ja mađioničar.

Iako su njegovi Iranci, kako je rekao – autsajderi, u pripremi za Svjetsko prvenstvo ubilježili su zapažene rezultate. Izgubili su od Poljske i Belgije, ali nitko ih nije razbio (32:27, 35:31), a pobijedili su Maroko (29:28) i Južnu Koreju (32:30). 

- Zadovoljan sam. Jedino je bio problem što nam dvojica bitnih igrača nisu odmah dobila poljske vize. Jedan je u međuvremenu stigao, sada bi trebao i drugi, kaže nam Vujović, slavni član nekadašnje Metaloplastike te potom uspješni trener i izbornik brojnih klubova i reprezentacija.


Pobjeda za drugi krug

Utakmica protiv Čilea, i to odmah prva danas od 18 sati, vjerojatno će biti presudna za ambicije Irana.

- Ako pobijedimo, praktički smo u drugom krugu. Nismo baš tako naivna reprezentacija. Poljsku smo i vodili do 50. minute, a pobijedili smo Maroko koji je izbacio Tunis na prvenstvu Afrike. I Koreja je ozbiljna reprezentacija - zaključio je Veselin Vujović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.