POČELI PRIPREME

Fantomi u pohodu na odbranu titule evropskog prvaka

Ove godine se najjače takmičenje održava u Drezdenu

Fantomi: Slijede novi izazovi. OKI Fantomi

N. D.

27.2.2023

Nakon veoma uspješne 2022. godine pred odbojkašima OKI Fantomi je godina u kojoj žele ponoviti sjajne rezultate. Priprema za nastavak sezone su poečele, a fokus će naravno biti na osvajanju titula prvaka BiH i u Kupu prvaka Evrope.

Iako su odbojkaši bili na zimskoj pauzi, njihova forma je zadovoljavajuća ocjenio je trener Sead Mršo, navodeći kako će treninzi u narednom periodu biti vrlo zahtjevni jer prvaka BiH očekuju novi podvizi.

- Pred nama je domaće takmičenje, želimo odbraniti titulu prvaka BiH, a potom slijede još jače pripreme za Kup šampiona, koji se ove godine igra u njemačkom gradu Drezdenu, rekao je Mršo.

Kup šampiona održće se od 21.-23. aprila 2023. godine, gdje Fantomi brane naslov prvaka Evrope.

Pored toga, Fantome očekuje i organizacija tradicionalnog Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci „Sarajevo Open 2023“, na kojem se okupe najjače reprezentacije i klubovi u ovom sportu.

Nastavak takmičarske sezone počeo je sa 27. sjednicom Skupštine kluba, gdje su predstavljeni dosadašnji uspjesi kluba, ali i težnje u narednom periodu.

Kako je rekao predsjednik kluba Ismet Godinjak, protekla godina, kao i prvi dio sezone su jedni od najuspješnijih za Fantome.

- Osvojili smo titulu evropskog prvaka u Italiji, odbranili titulu jesenjeg prvaka BiH, napomenuo je, između ostalog Godinjak kada je govorio o uspjesima u proteklih 18 mjeseci.

Fantomi su osvojili i dva Međunarodna turnira u sjedećoj odbojci, prvi u Sarajevu – „Sarajevo Open 2022“, a drugi „Prijateljstvo 2022“, koji je u oktobru odigran u Zagrebu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.