NIJE DOŽIVIO 36. ROĐENDAN

Šokantne informacije o smrti češkog skijaškog skakača

Hajek je odavno mrtav, a njegovo tijelo je, kako navode "trebalo biti bačeno u more“

Antonin Hajek. Twitter

G. Š.

12.3.2023

U petak je sportsku javnost šokirala vijest o smrti bivšeg češkog skijaškog skakača Antonina Hajeka, a samo dva dana kasnije nove informacije su dodatno iznenadile ljubitelje sporta. Kako su objavili mediji u Češkoj, Skijaški savez Češke je saopćio u petak tužnu vijest o pogibiji Hajeka, za kojim porodica i policija tragaju već nekoliko mjeseci. 

Odavno mrtav

Tragovi su vodili do Malezije. Nažalost, kraj potrage se pokazao kao najmračniji:

- Hajek je mrtav – potvrđeno je iz Češke.

Prema pisanju lista „Blesk“, bivši skijaški skakač je odavno mrtav, a njegovo tijelo je, kako navode "trebalo biti bačeno u more". Zbog toga je bila dugotrajna potraga i identifikacija, jer Čeh kod sebe nije imao dokumente.

Prvobitna informacija je glasila da je Hajek preminuo u 36. godini. Rođen je 12. februara 1987. godine. Ipak, sve ukazuje na to da nije doživeo svoj 36. rođendan i da je preminuo u 35. godini.

Iz lične karte

Hajek je 2010. godine, podsjetimo, postavio državni rekord u dužini skoka – 236 metara na Svjetskom prvenstvu u ski letovima u Planici. Dva puta je učestvovao na Olimpijskim igrama... Po završetku karijere radio je kao trener mladih skakača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.