TRENER MAGDEBURGA

Veliki potez Vigerta: Nakon što je pozlilo novinaru, htio da se finale prekine i dodjeli trofej Kielceu

Prišao sam Talantu i rekao: "Hajde da završimo sa utakmicom. Ove stvari su važnije od sporta", rekao je Vigert

Vigert: Potresna scena. Bild.de

E. Ć.

19.6.2023

Rukometaši Magdeburga postali su novi prvaci Evrope nakon što su jučer u finalu EHF Lige prvaka pobijedili Kielce (30:29).

Meč je obilježila i tragedija. Naime, u 18. minuti drugog poluvremena susret je prekinut jer je pozlilo jednom novinaru. Njemu je ukazana pomoć, a potom je prebačen u bolnicu, gdje je nekih sat vremena nakon finala preminuo.

Taj događaj potresao je sve u dvorani, a trener Magdeburga Benet Viegert (Bennet Wiegert) prišao je svom kolegi na drugoj strani Talantu Dušebajevu (Dujshebaev) i rekao mu da želi predati utakmicu i dati im titulu.

- Prišao sam Talantu i rekao: "Hajde da završimo sa utakmicom. Ove stvari su važnije od sporta. Prihvatamo rezultat i vi ste osvajači Lige prvaka - rekao je Vigert, prenosi Bild.

Iz Kielcea su odbili ponudu Vigerta.

- Lako je reći sada, ali držim se toga da sve što se desilo pokazuje koliko su blizu radost i tuga, tako je to u životu. Osjećam se loše, jako mi je žao. Moje saučešće. U mislima sam sa porodicom preminulog novinara iz Kielcea. Jako mi je žao, ne znam šta bih više rekao - poručio je Vigert.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.