TALENTIRANI RUKOMETAŠ

Harun Hodžić za "Avaz": Pokazao sam šta mogu

Odlaskom Portnera dobio je priliku za veću minutažu, što je iskoristio

Hodžić: Odlična sezona. Twitter

29.6.2023

Talentirani bh. golman i rukometni reprezentativac BiH Harun Hodžić iza sebe ima izvrsnu sezonu u svom Šamberiju s kojim je izborio i plasman u Evropu.

Potvrda Hodžićeve sjajne sezone je i nominacija za najboljeg mladog igrača jedne od najjačih rukometnih liga na svijetu.

Veliki doprinos

- Jedna odlična sezona. Uspjeli smo izboriti Evropu i naročito mi je drago da sam uspio dati veliki doprinos tome tokom cijele sezone – rekao je Harun Hodžić za portal „Avaza“.

Odlaskom Nikole Portnera iz kluba, Hodžić je dobio bolju priliku da pokaže svoj raskošni talent.

- Trener mi je dao veću šansu i ja mislim da sam uspio da pokažem šta mogu, što mi je najvažnije, a sada treba nastaviti raditi i težiti ka još boljem – naglašava Hodžić.

Hodžić je član reprezentacije BiH koja će u januaru učestvovati na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Šanse BiH

- Mislim da ne trebamo unaprijed govoriti „pobijedit ćemo ovog, pobijedit ćemo onog“. Trebamo biti skoncentrisani na nas i da budemo spremni što je moguće bolje kako bi došli do prve pobjede na Euru – kazao je Hodžić.

S obzirom na to da se Evropsko prvenstvo igra u Njemačkoj, očekuje se velika podrška naših navijača. Grupa E, u kojoj su smješteni „Zmajevi“ zajedno sa selekcijama Švedske, Nizozemske i Gruzije, igrat će se u Manhajmu. Hodžić ne sumnja u podršku naših navijača koji su uvijek bili vjetar u leđa najboljim bh. rukometašima.

- Kao i u svim sportovima naši navijači prate naše igrače gdje god da igramo tako da im moramo to vratiti borbom na terenu – poručio je Harun Hodžić za portal „Avaza“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.