VATERPOLO

Preminuo Dragan Solomun Sole, legendarni sportski radnik iz Tuzle

Odlazak Soleta sa životne scene je veliki gubitak za sve koji su ga poznavali, stoji u saopćenju Vaterpolo saveza Srbije

Dragan Solomun Sole. VSS

N. H.

17.7.2023

Nekadašnji vaterpolista Dragan Solomun Sole preminuo je u 73. godini života. Solomun je rođen u Tuzli, ali je svoje sportsko ime napravio u Beogradu.

Legenda vaterpola

I pored toga što mu je rukomet bio omiljeni sport, od 1969. godine bavio se vaterpolom i čitavu karijeru proveo u Crvenoj zvezdi.

Tokom 70-ih bio je jedan od najbitnijih igrača ekipe i nametnuo se u sami vrh jugoslovenske lige.

Kreator moćne Zvezde

Karijeru je nastavio kao vaterpolo radnik. Kao direktor kluba učestvovao je u građenju moćne Crvene zvezde tokom 90-ih godina prošlog stoljeća.

Od 1997. je bio u Vaterpolo savezu Jugoslavije na mjestu generalnog sekretara. Bio je prvi saradnik brojnih predsjednika saveza.

Neumoran je bio u organizovanju velikih takmičenja poput Svjetskog kupa 2002, Svjetske lige 2005, Evropskog prvenstva 2006, Svjetske lige u Nišu 2010.

- Odlazak Soleta sa životne scene je veliki gubitak za sve koji su ga poznavali. Vrijeme i mjesto sahrane biće saopćeni naknadno - stoji u oproštaju Vaterpolo saveza Srbije od Dragana Solomuna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.