OGLASIO SE NA FACEBOOKU

Tuka: Period kroz koji prolazim kao profesionalni sportista nije nimalo lagodan

Nema izgovora, mora se nastaviti raditi i vratiti se tamo gdje mi je i mjesto, ako Bog da, rekao je Tuka

Tuka: Hvala vam na podršci. Facebook

E. Ć.

23.7.2023

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka sinoć je osvojio 11. mjesto na Srebrenom mitingu u Madridu.

Tuka nije uspio ponoviti uspjeh iz 2015. i 2016. godine kada je bio najbrži u glavnom gradu Španije. Sinoć je dionicu od 800 metara istrčao u vremenu 1:47.83.

Nakon utrke, Tuka se oglasio na društvenim mrežama gdje je otvorio dušu.

- Period kroz koji prolazim kao profesionalni sportista nije nimalo lagodan! Konkurencija je izuzetno jaka u svijetu atletike gdje svi jurišaju prema što boljim rezultatima i plasmanima na velikim mitinzima.

Večeras nije bila moja noć, iako sam čvrsto vjerovao da će biti, da će stvari krenuti da se redaju po planu. Istina je da sam trenirao jako u posljednjem periodu, morao sam jer i dalje me očekuje dosta trka do kraja sezone. Osjećao sam taj umor u nogama, pogotovu posljednih 200m.

Ono što me uvijek izdvajalo od drugih je moje stpljenje koje me nikad nije izdalo. Kada sam bio među najboljima bio sam strpljiv, kada stvari nisu išle po planu još više sam vjerovao u stpljenje i čvrstu vjeru u novi bolji dan.

Tačno je ostalo mjesec dana do početka Svjetskog prvenstva u atletici, nema izgovora, mora se nastaviti raditi i vratiti se tamo gdje mi je i mjesto, ako Bog da!

Hvala vam na velikoj ljubavi i podršci koju mi pružate pogotovu u ovim, ponekad težim, trenucima - poručio je Amel Tuka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.