NEPRAVDA PREMA SARAJLIJI

Sanjin Pehlivanović se oglasio, ogorčen je sramotnim potezom Svjetske bilijar asocijacije

Pehlivanoviću je podršku poslao i Šejn van Boening, jedan od najboljih igrača svih vremena

Sanjin Pehlivanović. Facebook

E. Ć.

21.2.2024

Viceprvak svijeta u bilijaru Sanjin Pehlivanović objasnio je zbog čega se neko vrijeme ne takmiči. Otkrio je sramotan potez Svjetske bilijar asocijacije (WPA).

Iako je u Top 20 na WPA rankingu Pehlivanović nije dobio poziv da učestvuje na Svjetskom prvenstvu u disciplini "desetka" koje se od 27. februara održava u Las Vegasu. To je šokiralo svijet bilijara.

- Dobio sam mnogo poruka gdje sam, zašto se ne takmičim i tako dalje, pa sam odlučio objaviti ovo. Pravo pitanje bi išlo na adresu Svjetske bilijar asocijacije od koje još nisam dobio odgovor. 

Nakon što sam bio drugi na zadnjem Predator WPA Svjetskom prvenstvu, rangiran na 20. mjestu WPA liste i evropski prvak u disciplini desetka, tužno je i razočaravajuće što nisam dobio poziv na Svjetsko prvenstvo - napisao je Pehlivanović na društvenim mrežama.

Slao je upit WPA, ali nije dobio odgovor. 

- Osjećam se u najboljoj formi života, fokusiran sam, posvećen sam, ali pretpostavljam da moja postignuća i trenutni ranking nisu bili dovoljno dobri. Ne želim uvrijediti ljude koji marljivo rade u ovom sportu, ali sram vas bilo WPA zbog nula odgovora vašem 20. rangiranom igraču. 

Možda ne zaslužujem mjesto među 64 igrača, ali zaslužujem odgovor. Gledajući u budućnost, uzbuđen sam zbog svog prvog narednog događaja u maju, a to će biti UK Open. Imam dosta vremena za teretanu i uživanje do maja. Vidimo se u maju, bit ću spreman i jači - poručio je Sarajlija.

Pehlivanoviću je podršku poslao i Šejn van Boening (Shane van Boening), jedan od najboljih igrača svih vremena.

- Nevjerovatno - napisao je Van Boening u komentarima.

Komentar Van Boening. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.