MAESTRALNA MOSTARKA

Novo priznanje u najavi: Lana Pudar predložena za dobitnicu Grba grada Banja Luka

Najbolja bh. plivačica nastavlja briljirati, pa je tako na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojila bronzanu medalju u disciplini 200 metara delfin

Lana Pudar. N. Šaljić / Avaz

N. H.

22.2.2024

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar predložena je za dobitnicu nagrade "Grb grada Banja Luka", kazao je gradonačelnik grada na Vrbasu Draško Stanivuković. 

Stanivuković je to objavio na društvenim mrežama ne štedeći riječi hvale za nevjerovatnu Mostarku, koja iz dana u dan sve više doprinosi bh. sportu.

- Lana Pudar - mlada heroina, zlatna djevojčica koja je osvojila svijet i oborila sve rekorde, naš je prijedlog za ovogodišnju dobitnicu Grba grada Banja Luka! Šampionka čiji uspjesi se slave u svakom dijelu zemlje postala je uzor mnogim mladim ljudima kako u Banjoj Luci, tako i u cijelom regionu - poručio je Stanivuković.

Gradonačelnik Banje Luke uputio je pozivnicu da gostuje na proslavi Dana grada.

- Zbog ogromnog uspjeha, velikog motiva mladima da se bave sportom i promociji sporta i zdravog života, ovom prilikom je pozivam da bude naš gost na proslavi Dana grada kako bih joj i lično čestitao na njenim uspjesima. Banja Luka želi da je nagradi i ugosti kao šampionku, ona je to apsolutno zaslužila - dodao je.

Lana je na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojila bronzanu medalju u disciplini 200 metara delfin, a historijski uspjeh dolazi kao najava pred Olimpijske igre koje se održavaju ove godine u Parizu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.