VREMENSKI PROBLEMI

Otkazana utrka na kojoj je trebala učestvovati najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija

Italijanska Val di Fassa danas i sutra trebala je biti domaćin utrka superveleslaloma

Muzaferija se trenutno nalazi na 29. poziciji u poretku discipline. Facebook

Z. K.

24.2.2024

Utrka, na kojoj je trebala učestvovati najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija u borbi za osvajanje novih bodova Svjetskog kupa i to s najboljim startnim brojem u karijeri, otkazana je zbog vremenskih problema.

Italijanska Val di Fassa danas i sutra trebala je biti domaćin utrka superveleslaloma, a naša najbolja skijašica nakon niza odličnih rezultata mogla se pohvaliti rednim brojem 25, što joj je najbolji u karijeri.

Muzaferija se trenutno nalazi na 29. poziciji u poretku discipline, a iz bh. tima stižu informacije da se naša najbolja skijašica osjeća dobro i spremno za nastupe Svjetskog kupa koji su na programu ovog vikenda.

Međutim, jutros je saznala loše vijesti. Zbog velike količine snježnih padavina, organizatori su primorani otkazati današnju utrku. Umjesto toga, učinit će sve da se sutra skijašicama omogući nastup u drugoj utrci.

To će biti prilika u kojoj će Muzaferija napasti stazu za osvajanje novih bodova, dragocjenih za ulazak u finale Audi FIS Ski World Cupa. 

Trenutno je Muzaferija na 58. mjestu u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 102 boda. U poretku spusta je na visokom 23. mjestu sa 69 bodova, dok u Super G-u zauzima 29. mjesto sa 33 boda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.