"SARAJEVO LJUBAVI MOJA"

Sarajevo će biti rukometni centar regiona, stižu: Nikša Kaleb, Pepi Manaskov, Ivan Lapčević i Vladimir Petrić

Organizator je Rukometni klub veterana Sarajevo, a na turniru će učestvovati više od 650 igrača iz 50 ekipa

Turnir postaje jedan od najbitnijih takmičenja veterana. RK Veterani Sarajevo

E. Ć.

29.2.2024

Sarajevo će narednih dana biti rukometni centar regije. "Sarajevo ljubavi moja 2024" naziv je rukometnog turnira veterana i veteranki.

Organizator je Rukometni klub veterana Sarajevo, a na turniru će učestvovati više od 650 igrača iz 50 ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Jedno od najbitnijih turnira

Ovaj turnir polako postaje jedno od najbitnijih takmičenja za veterane u Evropi i najveći turnir veterana u svim sportovima u Bosni i Hercegovini.

Raspored utakmica veterana. RK Veterana Sarajevo

- Moji veterani organizuju fantastičan turnir u Sarajevu, pod nazivom "Sarajevo ljubavi moja". Uživajte u rukometu i čestitam vam na organizaciji. Želim vam mnogo nezaboravnih trenutaka i kvalitetno druženje - poručio je kapiten naše rukometne reprezentacije Mirsad Terzić.

Takmičarski dio kreće sutra

Predsjednik organizacionog odbora turnira je legenda bh. rukometa Enid Tahirović.

- Prvi gosti stižu večeras, a takmičarski dio počinje sutra od devet sati. Utakmice se igraju u dvorani Sabit Hadžić na Ilidži i u dvorani hotela Hills. Na Ilidžu stižu brojna svjetski poznata rukometna imena, kao što su Nikša Kaleb, Pepi Manaskov, Ivan Lapčević, Vladimir Petrić...

Raspored mečeva za veteranke. RK Vetarana Sarajevo

Svi učesnici se okupljaju u 16 sati u dvorani Sabit Hadžić, a svečano otvorenje je zakazano za 16.30. U subotu je nastavak takmičenja, a finale je zakazano za 17 sati. 

Turnir ne bi mogli održati bez pomoći Ministarstva kulture i sporta KS, Turističke zajednice KS, Vlade Federacije BiH, Grada Sarajevo, općina u Kantonu Sarajevo... Na kraju slijedi velika večera u Hillsu uz dosta dobre muzike, kao i dodjela nagrada i pehara za najbolje pojedince i ekipe - najavljuje Enid Tahirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.