KANTON SARAJEVO

Osmanović potpisao ugovore o dodjeli stanova za 16 pripadnika braniteljske populacije

Radi se o dodjeli 18 stanova u zgradi u Ilijašu

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo. Fena

FENA

24.4.2024

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović potpisao je danas predugovore sa 16 pripadnika braniteljske populacije o dodjeli stanova za porodice šehida-poginulih branitelja, te ratne vojne invalide, koji su ovo pravo ostvarili u skladu s važećim zakonskim propisima.

Kako je kazao ministar Osmanović, ovakvi projekti se realizuju s ciljem da ova populacija živi na častan i dostojanstven način.

- Radi se o dodjeli 18 stanova u zgradi u Ilijašu. Uspjeli smo da zajedno sa Fondom za izgradnju KS pronađemo najuspješnija rješenja. U protekle tri godine dali smo na korištenje blizu 300 stanova. Krajem augusta ćemo imati useljavanje u Rosuljama, a stanovi za koje potpisujemo predugovore danas će biti završena iduće godine – kazao je Osmanović.

Dodao je da ministarstvo ima odličnu saradnju s Koordinacijom boračkih udruženja, te da je ovakav vid pomoći najmanje što država može učiniti za ovu populaciju.

V.d. direktora Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova Elvedin Lagarija kazao je da Fond nastoji boračkoj populaciji obezbijediti najviši mogući kvalitet, te da će zgrada u Ilijašu biti završena 2025. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.