TENIS

Drama u Miamiju: Džumhur spasio 5 meč lopti, pa zakazao duel s kontroverznim Kyrgiosom (VIDEO)

Piše:

23.3.2017

Drama u Miamiju: Džumhur spasio 5 meč lopti, pa zakazao duel s kontroverznim Kyrgiosom (VIDEO) Agencije (Džumhur: Pobijedio nakon velike borbe) 

Damir Džumhur plasirao se u drugo kolo ATP Masters turnira iz serije 1000 koji se igra u Miamiju. Najbolji bh. teniser večeras je nakon velike borbe i preokreta slavio nad Južnokoreancem Hyeonom Chungom. Po setovima je bilo 3-6, 6-1, 7-6 (1).

Džumhur je dobro otvorio meč jer je već u trećem gejmu protivniku oduzeo servis i poveo s 2-1. Ipak, nakon toga mnogo bolja igra Chunga, koji niže četiri gejma za vodstvo 5-2. Imao je Damir nekoliko prilika da se vrati u prvi set, ali Južnokoreanac je bio siguran i zadržao servis za 6-3.

U nastavku meča daleko bolja predstava 25-godišnjaka iz Sarajeva. Fantastičnom igrom protivniku je u drugom setu prepustio svega jedan gejm za visokih 6-1.

Prva četiri gejma trećeg seta otišla su na konto igrača koji prima servis. Pri rezultatu 3-4, Damir posustaje i bez osvojenog poena Chungu poklanja servis za meč. Međutim, uporni Sarajlija ekspresno se vraća u igru, iskoristivši drugu brejk loptu za 4-5. Pri servisu za ostanak u meču, Džumhur je uspio spasiti jednu meč loptu. Protivnika je hrabro napao forhendom po paraleli, te ga prisilio na grešku i izjednačio na 5-5.

U nastavku prava drama. Chung je prvo s lakoćom došao u novo vodstvo 6-5. Onda je na Damirov servis imao još četiri meč lopte, no nije ih iskoristio. Mora se priznati da je sa nekoliko fantastičnih poteza u najkritičnijim trenucima meča Damir odreagovao vrhunski. Izgleda da je to iznerviralo Chunga, koji se u tzv. 13. igri u potpunosti raspao. Taj-brejk je Damir riješio sa nevjerovatnih 7-1!


DŽ---C_2---1 by clipsbh

U drugom kolu Džumhur će snage odmjeriti s kontroverznim Australcem Nickom Kyrgiosom, 16. teniserom svijeta. 

Inače, Džumhur je prošle godine u Miamiju ostvario najbolji rezultat na turnirima iz Masters serije. Tada je došao do trećeg kola, a među žrtvama se našao i ponajbolji teniser svih vremena, Španac Rafael Nadal.

Titulu na Miami Openu iz prošle godine brani Srbijanac Novak Đoković. Podsjetimo, prvi i drugi teniseri svijeta, Andy Murray i Novak Đoković odustali su od nastupa na drugom Mastersu sezone zbog povrede. Prvi nosilac je Švicarac Stan Wawrinka, treći igrač svijeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.