DEJVIZ KUP

Poraz Đokovića i Ćaćića, Srbiji upitan plasman u četvrtfinale

Bolji od njih u paru bila je njemačka kombinacija koju čine Kravit i Puc

Đoković i Ćaćić: Srbija u teškoj situaciji nakon ovog poraza. twitter

Avaz.ba

27.11.2021

Teniskoj reprezentaciji Srbije upitan je plasman u četvrtfinale ovogodišnjeg Dejviz kupa, pošto su u paru Novak Đoković i Nikola Ćaćić zabilježili poraz od njemačke kombinacije Kevin Kravit (Krawietz) i Tim Puc (Putz) sa 2:1. Po setovima je bilo 7:6, 3:6, 7:6.

Đoković je jučer pobijedio Jana Lenarda Štrufa (Struff) sa 2:0 u setovima, dok je Filip Krajinović izgubio od Dominika Kepfera (Koepfer) sa identičnim rezultatom.

Srbija sada gubi 2:1, ali Đoković i društvo i dalje imaju šansu da se domognu plasmana među osam najboljih ekipa. Naime, postoji opcija da Srbija bude prva u grupi, ali za to će im trebati pobjeda Austrije sutra protiv Njemačke. 

Ukoliko do toga ne dođe, Đoković i ekipa mogu dalje kao jedna od dvije najbolje drugoplasirane ekipe, ali za to će im biti potrebne pobjede Kanade protiv Kazahstana, Hrvatske nad Mađarskom, pod uslovom da Amerika ne trijumfuje protiv Kolumbije sa 3:0, te da Britanci dobiju Češku. Također, duel Španije i Rusije mora završiti 3:0, bez obzira koja od dvije selekcije bude uspješnija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.