NAKON ODLUKE SUDIJE KELIJA

Srbijanski mediji objavljuju da je Đoković uhapšen, australski novinar tvrdi drugačije

Ministar imigracije još odlučuje hoće li ponovo ukinuti njegovu vizu, naveo je Sakkal

Novak Đoković. AFP

N. Aj.

10.1.2022

Srbijanski mediji tvrde da je Novak Đoković opet "uhapšen", nakon što je australski sudija Anthony Kelly donio presudu u njegovu korist.

Naime, američka novinarka Ksenija Pavlovic McAteer tvrdi da je Đoković uhapšen te da je to saznala od njegovog oca Srđana. Isto pišu i najveći srbijanski mediji.

Međutim, australski novinar Paul Sakkal piše da Đoković ipak nije uhapšen te da ministar za imigracije ima četiri sada donese odluku o tome hoće li mu suspendirati vizu.

- Novak Đoković nije uhapšen. Izvještaji o njegovom hapšenju su netačni, prema australskoj vladi i teniskim izvorima.

Ministar imigracije još odlučuje hoće li ponovo ukinuti njegovu vizu - naveo je Sakkal.

Sportski novinar "The Telegrapha" Oliver Brown na Twitteru je napisao:

- Značajno prisustvo policije u kancelariji Đokovićevih advokata. Bijeli kombiji idu u podzemni parking. Izvještava se da australska federalna policija ide uhapsiti ga. Ministar imigracije ima četiri sata da ponovo poništi svoju vizu.

I novinari BBC-a nalaze se pred zgradom u kojoj je Đoković sa svojim advokatima otkako je sudac Keli donio odluku da mora biti pušten iz pritvora u sljedećih 30 minuta, ali zasad ne napušta tu zgradu.

Otac najboljeg tenisera svijeta Srđan Đoković najavio je konferenciju za medije u podne.

Brat Novaka Đokovića, Đorđe, gostovao je na TV Prva gdje je rekao:

- Besana noć za čitavu porodicu, prolazimo kroz teške trenutke. Novak je pokazao koliko je ustrajan i koliko vjeruje u ideale, izborio se i za sebe i cijeli svijet. S druge strane imamo sistem Australije, sudac je donio pravu odluku na osnovu činjenica, ali sada dobivamo informacije da je ministar unutrašnjih poslova iznad suda.

Novak je upao u ozbiljan politički vrtlog, Australija je jako nesretna, žive u teškim uslovima u pandemiji i zaključani su. Ono što mi možemo napraviti s naše strane, da se angažiramo i pustimo ovu vijest da Novaka opet hoće zatvoriti. Trenutno se savjetujemo s advokatima i press službom koji su sljedeći koraci. Novak je sada s odvjetnicima u prostorijama gdje su bili tokom suđenja, razmišlja o svojim opcijama. Mislim da je ovo za vlasti bio jedan veliki poraz, izgubili su, a mislili su da mogu pobijediti cijeli sistem i Novaka - rekao je Đorđe Đoković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.