AUSTRALIAN OPEN

Nadal je aplaudirao svakom protivniku nakon meča, osim jednom

Jedini kojem nije iskazao poštovanje je Denis Šapovalov, kojeg je pobijedio u četvrtfinalu takmičenja nakon velike borbe u pet setova

Rafael Nadal i Denis Shapovalov. Twitter

I. Ć.

4.2.2022

Rafael Nadal odigrao je sjajan turnir u Melburnu i osvojio Australian Open, što je njegova rekordna 21. Gren slem titula. 

Španski teniser je imao sedam protivnika na turniru, a sve osim jednog s terena je ispratio aplauzom. Jedini kojem nije iskazao poštovanje je Denis Šapovalov (Shapovalov), kojeg je pobijedio u četvrtfinalu takmičenja nakon velike borbe u pet setova. 

Nadal je protivnike ispratio pljeskom dok napuštaju teren i mašu publici, a dok je to radio Šapovalov, Španac je spremao svoju opremu.

Kako pišu španski mediji, Nadal je to napravio zato što se Šapovalov više puta tokom meča bunio zbog protivničkog odugovlačenja između prvog i drugog servisa.

Kanađanin je sudiji prigovarao i zbog pauze koju je Nadal spojio odlaskom na WC i medicinskim tajm-autom, da bi nakon meča izjavio da je to što je španski teniser radio nije korektno, te da nije povlašten. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.