AUSTRALIJA

Nadal: Dobro je za tenis što je Novak ovdje, dobro je možda i za navijače

Motivisan sam da dobro počnem sezonu, rekao je Španac

Rafael Nadal. Twitter

G. Š.

28.12.2022

Drugi reket svijeta i rekorder sa 22 gren slem titule Rafael Nadal doputovao je u Australiju, gdje će predvoditi reprezentaciju Španije  na Junajted kupu u Sidneju, koji od četvrtka ujutru možete pratiti na kanalima Sport kluba. To će mu biti i posljednja provjera za Australijan open, koji počinje 16. januara u Melburnu i na kojem Rafa brani titulu osvojenu prošle godine.

Najvažnije je da sam zdrav

Za razliku od 2022. godine, jedan od rivala bit će mu i Novak Đoković, koji je ove godine zbog "slučaja koronavirus" deportovan iz Australije i nije mu dozvoljeno da pokuša da deseti put osvoji pehar na Rod Lejver Areni.

- Novak je ovdje. To je dobro za tenis, dobro je možda i za navijače. Vidjet ćemo šta će se desiti. Najbolji na kraju uvijek pobijedi, istakao je Španac.

Nadal je poslije sjajnog prvog dijela ove godine, u kojem je osvojio Australijan open i Rolan Garos, u drugom dijelu sezone se mučio i nije ostvario neke zapažene rezultate. U tom periodu se mučio sa povredama i postao je otac.

- Motivisan sam da dobro počnem sezonu. Najvažnije je da sam zdrav. Vjerujem da ću biti konkurentan na Australijan openu, rekao je Nadal.


Novi izazovi

Sa 36 godina Rafael je jedan od najstarijih igrača na turu. Na pitanje da li je ovo njegov posljednji dolazak u Australiju, odgovorio je.

- Nadam se da nije. Međutim, sa 36 godina nikada ne znate. Svjestan sam toga, ali sada ne želim o tome da razmišljam. Potpuno sam fokusiran na sadašnjost i radujem se novim izazovima, zaključio je Nadal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.