MEČ TRAJAO ČETIRI SATA

Eliminisan drugi nosilac Australijan opena

Meč je mogao da završi i ranije, ali je uspio Rud da spasi meč loptu nekom nevjerovatnom magijom u trećem setu

Rud: Ispao sa Australijan opena. AP

H. J. I.

19.1.2023

Treći teniser svijeta i drugi nosilac na Australijan openu, Kasper Rud nije uspio da ode dalje od drugog kola u Melburnu pošto mu je na put stao američki predstavnik Dženson Bruksbi - 6:3, 7:5, 6:7, 6:2.

Mora se navesti da Norvežanin do finala US Opena nije važio za igrača koji brijira na tvrdoj podlozi, ali je najednom dao svom performansu novu dimenziju koja je ipak mnoge nagovorila da ima nečemu da se nada i na Australijan openu.

Sa druge strane, Bruksbi je član američke škole betona, zna dobro šta radi i sada je upotrijebio sva svoja glavna oružja i na jedan veoma siguran način izbacio treći reket svijeta.

Meč je mogao da završi i ranije, ali je uspio Rud da spasi meč loptu nekom nevjerovatnom magijom u trećem setu, domogne se taj-brejka i uspije sebe da održi u životu.

Ipak, to mu nije dalo novog duha, jer je Bruksbi ostao na istom nivou, a norveški predstavnik znatno spustio gas, tako da je sve bilo završeno jako brzo.

Poslije četiri sata meča, Amerikanac je stigao do trećeg kola i igrat će protiv zemljaka Tomija Pola koji je savladao Španca Alehandra Davidoviča Fokinu sa 3:2.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.