OTKRIVENA TAJNA

Đoković sada "leti" po terenu: Pomaže mu čuvena doktorica

Povredu je vukao i od Adelejda, turnira koji je igrao kao pripremni uoči prvog Gren slema turnira

Novak Đoković i Marijana Kovačević. AP / Novosti.rs

E. Ć. / Nova.rs

26.1.2023

Novak Đoković od početka Australijan opena ima mnogo problema sa povredom.

Povredu je vukao i od Adelejda, turnira koji je igrao kao pripremni uoči prvog Gren slema turnira. 

Nakon što je u prvim utakmicama muku mučio sa povredama, zbog čega je djelovao jako usporeno, nekada i preumorno, Đoković "je letio" po terenu protiv Andreja Rubljeva (Rublev).

Srbijanski as je u tri seta (6:1, 6:2 i 6:4) savladao ruskog igrača, te izborio polufinale turnira u Melburnu. Sada je Nova.rs otkrila tajnu Novakovog uspjeha.

Đoković se preporodio

Prema pisanju ovog portala, Đokoviću je u pomoć stigla čuvena Marijana Kovačević, doktorica koja je u prošlosti liječila nekolicinu vrhunskih sportista, prije svega fudbalera.

Đoković se preporodio protiv Aleksa de Minora (Alex de Minaur) u osmini finala, a sve se poklopilo sa dolaskom Kovačević u Melburn.

Kovačević je s svojim specifičnim metodama liječenja pomogla im svjetskim sportistima da se mnogo brže oporave od planiranog i daleko ranije vrate na teren.

Navodno je bila viđena u Melburnu na posljednja dva meča odmah iza boksa u kojem sjedi Đokovićev tim.

Ronaldo, Sančez, Van Persi...

Marijana Kovačević je, između ostalih, liječila sportiste poput Ronalda, Aleksisa Sančeza (Alexis Sanchez), Dejana Stankovića, Dijega Koste (Costa), Robina van Persija (van Persie), Endija Mareja (Andy Murray), Nenada Zimonjića...

Jednom prilikom je govorila o svojim metodama.

Marijana Kovačević. Novosti.rs

- Poslije mojih tretmana, mišić je potpuno nov. Nema traga bivše povrede. Pošto je mišić potpuno nov, nema ožiljaka, fibroze, nema ni mogućnosti da dođe do recidiva povrede, to je druga stavka revolucionarnog metoda.

Kako funkcioniše tretman

Po završetku terapije, uradi se snimak da bi se to provjerilo. Znači, poenta je da dođe do potpune regeneracije mišića - navela je Kovačević.

Ovaj tretman se izvodi ručnom masažom rolerom uz gelove napravljene od različitih supstanci u "polju koje se stvara prolaskom visokofrekventivnih struja kroz oštećeno tkivo". 

Tretman traje od jednog do sedam dana, a nakon njega je mišićno tkivo u potpunosti regenerisano, prenosi Nova.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.