NAKON PLASMANA U FINALE

Đoković o potezu svog oca: Nisam sretan što to vidim, mi ne podržavamo rat

Nije nešto što želim i što mi je potrebno. Pustit ćemo to i osvrnut ćemo se na tenis, naveo je Đoković

Novak i Srđan Đoković. Twitter / Screenshot

E. Ć.

27.1.2023

Novak Đoković odigrao je još jednu fantastičnu partiju i u tri seta savladao američkog tenisera Tomija Pula (Tommy Pool) za novo finale Australijan opena.

Đoković je slavio 7:5, 6:1, 6:2. Njegov dominantan meč sa tribina ovog puta nije pratio njegov otac Srđan, koji je zbog dešavanja nakon utakmice protiv Andreja Rubljeva (Rublev) odlučio ostati kući.

Podsjetimo, Đoković stariji je snimljen kako drži proruske zastave. Novak je na press konferenciji upitan da prokomentariše potez svog oca.

- Vidio sam kao i svi ostali šta se desilo jučer. Nesreća je što se pogrešno interpretiralo sve to, reći ću, mnogo je priče od medija i organizatora.

Naravno, nisam sretan što vidim to. Moj otac, porodica, svi smo bili kroz nekoliko ratova. Otac je dao saopćenje gdje je protiv rata, to je prvo što želim da kažem.

Drugo, moj otac poslije svakog meča na AO ide i ukazuje poštovanje navijačima zato što su uz mene. Mediji su to interpetirali to na pogrešan način i siguran sam da nije postojala bilo kakva namjera da se podržava rat ili bilo šta slično.

Bilo je dosta srbijanskih zastava, mislio je da se slika sa nekim iz Srbije. Nije nešto što želim i što mi je potrebno. Pustit ćemo to i osvrnut ćemo se na tenis. Nije ugodno da ga ne vidim u boksu.

Tu odluku smo donijeli zajedno. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati - poručio je Đoković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.