BRANI TROFEJ U BRAZILU

Alkaraz zaprijetio Đokoviću i Cicipasu: Lijepa sezona je ispred mene

Njima jesam najbliži, ali to ne znači da i drugi teniseri ne učestvuju u trci, rekao je mladi Španac

Karlos Alkaraz. Twitter

G. Š.

20.2.2023

Španski teniser Karlos Alkaraz (Carlos Alcaraz) dominantno je osvojio titulu u Buenos Ajresu i tako se približio najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću. Prethodno je Španac napravio nešto dužu pauzu zbog povrede...

Bio sam fokusiran 

U velikom finalu u Argentini pao je Kameron Nori (Cameron Norrie) sa 6:3, 7:5 za već sedmu titulu u karijeri, prije nego što navršio 20 godina. Prvi put je podigao trofej od US Opena i nije skrivao koliki mu je kamen pao sa leđa.

- Osjećao sam se veoma dobro u finalu. Znao sam da će biti jako teško. Bio sam fokusiran na ono što moram da uradim, na svoju igru, svoj nivo. Ovo je poseban momenat za mene. Bio sam loše posljednjih nekoliko mjeseci, pomalo sam se osjećao krivim zbog povrede. Nije lako boriti se sa tim. Ovo je bio moj prvi turnir poslije nekoliko mjeseci i zaista mi mnogo znači - rekao je Alkaraz koji je osjećaj krivice pretvorio u energije kojom je rušio redom protivnike.

Špancu je samo Laslo Đere uspio da uzme set u Argentini.

- Bila je to sjajna sedmica za mene. Ali moram još mnogo da napredujem. Od duela protiv Lajovića, u četvrtfinalu, držao sam visok nivo. Osjećao sam se veoma dobro fizički, igrao sam dobar tenis, mentalno sam se osjećao odlično. Djelovalo je kao da nisam imao dugu pauzu... Nadam se da će i nastavak sezone biti takav – optimista je Alkaraz.

Branim neke trofeje

Naredna stanica je Brazil gdje će braniti titulu osvojenu prošle godine u Rio de Žaneiru..

- Lijepa sezona je ispred mene. Branim neke trofeje. Borim se za broj jedan sa Đokovićem i Cicipasom. Njima jesam najbliži, ali to ne znači da i drugi teniseri ne učestvuju u trci. Mnogi momci mogu da osvoje gren slem i da se bore za prvu poziciju. Neću da počinjem da imenujem jer ne želim da izostavim nijednog, ali ima sedam, osam igrača koji to zaslužuju – rekao je Alkaraz, te dodao:

- Kao što sam rekao u više navrata, pokušavam da uživam. Volim da igram tenis. Volim i da se takmičim. Trudim se da radim nove stvari, stvari na koje možda niste toliko navikli na terenu, pokušavam da izmislim nešto i zbog toga uživam, smijem se i dobro se provodim. To je cilj – zaključio je Španac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.