INTERVJU ZA CNN

Đoković otkrio tri najveća cilja za ovu godinu

Želi da ostavi Nadala daleko iza sebe

Novak Đoković. Printscreen

H. J. I.

21.3.2023

Novak Đoković želi da osvoji sva četiri grend slema ove sezone i ispiše nove stranice teniske historije.

Srbijanski as je u januaru osvojio 22. grend slem titulu (toliko ima i Rafael Nadal), 10. na Australijan openu, a uskoro bi sa pobjedama mogao da nastavi na šljaci.

Glavni ciljevi ove sezone

U intervjuu za "CNN", Novak je otkrio koja tri turnira su mu glavni ciljevi ove sezone.

- Počinje sezona šljake. Odrastao sam na toj podlozi. Rolan Garos, Vimbldon, US Open, to su najveći ciljevi ove godine. Nadal je tu, kralj šljake, on je tu favorit broj jedan, a tu je i Alkaraz - rekao je Novak.

Đoković trenutno trenira na šljaci, jer bi početkom aprila trebalo da zaigra na Mastersu u Monte Karlu, nakon kog će ići u Rim, Madrid i Banju Luku, a sve to će mu biti priprema za ono najvažnije – Rolan Garos.

Uspjeh koji se rijetko viđa

Đoković je kalendarskom slemu bio najbliži 2021. godine kada je u finalu US Opena izgubio od Danila Medvedeva. Osvajanjem Australije, ali i dominacijom na terenu, Đoković je pokazao da bi ove sezone mogao da postigne uspjeh kakav se zaista rijetko viđa u svijetu tenisa.

Kod muškaraca Don Badž 1938. i Rod Lejver 1962. i 1969. godine su jedini do sada uspjeli u tome da u istoj godini osvoje sva četiri grend slema.

Što se tiče dama, sve četiri titule u kalendarskoj godini uzele su Morin Konoli 1953, Margaret Kourt 1970. i Štefi Graf 1988. godine.

Đoković: Želim da igram u Njujorku

Novaku je prošle godine bilo zabranjeno da igra na US Openu zbog kovid pravila, ali bi ove godine trebalo da se vrati na tlo Njujorka.

- Stvarno želim da igram tamo, želim da budem tamo. Zapravo sam imao, 2021. godine kada sam izgubio u finalu od Medvedeva, vjerovatno jedan od najboljih trenutaka koje sam ikada imao sa publikom u Njujorku. Imao sam sreću da pobijedim na tom turniru tri puta, i da igram mnogo finala. Iako sam izgubio taj meč, dobio sam mnogo ljubavi i poštovanja od ljudi i želim da se vratim i želim da se ponovo povežem sa tamošnjom publikom. Dakle, to je nešto čemu se radujem i nadam se da će se to dogoditi - zaključio je Đoković za „CNN“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.