POTRESNO

Jelena Dokić: Dobijala sam batine kada izgubim

Danas 40-godišnjakinja poznata je po traumama iz svog života

Dokić: Bori se već neko vrijeme s depresijom. Instagram

N. D.

6.4.2023

Jelena Dokić, penzionisana teniserka rođena 1983. u Osijeku i nekadašnja Fed Cup reprezentativka Srbije i Australije, već godinama se muči s depresijom, o čemu često piše na društvenim mrežama. Instagram koristi i za mučna svjedočanstva iz doba kad je bila profesionalna igračica.

Kćerka oca Srbina i majke Hrvatice u karijeri je nastupala za zemlju svog oca i Australiju, svojevremeno je bila sjajna teniserka koja je osvojila šest titula, a 2002. godine bila je četvrta teniserka svijeta. Ta danas 40-godišnjakinja ipak je poznatija po traumama iz svog života s ocem Damirom, koji ju je tukao i zlostavljao, o čemu je pisala u autobiografiji.

Danas je objavila novi status na Instagramu uz fotografiju na kojoj se vide masnice po nogama. 

One su, tvrdi, nastale nakon fizičkog nasrtaja na nju zbog meča koji je izgubila. Iako nije napisala ko ju je pritom tukao, mediji koji izdvajaju njene izjave navode da su ozljede nastale nakon što ju je prebio otac.

- Natečene, natučene i krvave potkoljenice od batina i udaranja oštrim cipelama cijele noći zbog izgubljenog meča. Ove fotografije su snimljene više od dvije sedmice poslije, a ja sam još uvijek imala jake modrice. Bilo mi je 17, započinje Dokić u svojoj poruci i dodaje:

- Još uvijek imam osjetljive i kvrgave potkoljenice od tih batina. Ostao je ožiljak iza svake rane, a ovo su moji. Preživjela sam, ali to nisu ili neće preživjeti sve djevojčice ili žene. To je tužna realnost.

Dokić je post na Instagramu objavila nakon što je držala govor na jednom eventu o nasilju u porodici. Prošle godine priznala je da si je htjela oduzeti život.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.