ATP BANJA LUKA

Lajović savladao i Rubljova: Srbijanski teniser osvojio turnir u Banjoj Luci

Na centralnom terenu je viđen odličan meč koji je pripao Dušanu Lajoviću

Lajović: Osvojio turnir ATP Banja Luka - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

23.4.2023

Završeno je finale turnira ATP Banja Luka. Na centralnom terenu teniskog kompleksa su se sastali Dušan Lajović i Andrej Rubljov (Andrey Rublev), a slavio je srbijanski teniser rezultatom 6:4, 4:6, 6:4.

Lajović je uspio slaviti u prvom setu, iako nije sve bilo tako lagano. Rubljov je u prvom gemu meča imao tri vezane brejk prilike, ali Lajović se uspio odbraniti. Za razliku od ruskog tenisera, on je uspio iskoristiti svoju priliku u četvrtom gemu i napraviti krucijalni brejk. Do kraja seta je čuvao svoj servis i tako poveo 1:0 u setovima. 

U drugom setu Rus je pod pritiskom krenuo agresivnije. To je dovole do pravljenja brejka u drugom gemu. Ipak, Lajović je uspio uzvratiti u petom gemu. Kada je situacija izgledala kao da se smirila, u desetom gemu je na prvu set loptu Rubljov, pravo niotkuda, osvojio poen i samim tim izjednačio u setovima. 

Odličan meč viđen na centralnom terenu. Avaz

Lajovića izgubljeni set nije previše poremetio i on je na početku trećeg seta ušao sabrano. Već u drugom gemu trećeg seta je napravio brejk na servis Rubljova i preuzeo krucijalnu prednost. Tu prednost je potvrdio i u petom gemu, osvojivši ponovo brejk. Rubljov je u osmom gemu uspio vratiti jedan brejk, ali za više od toga nije imao snage.

Lajović će pobjedom i osvajanjem 250 bodova na ovom turniru skočiti za 30 pozicija na ATP listi koja izlazi u ponedjeljak. Rubljov, uprkos porazu, je i dalje šestoplasirani na istoj listi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.