RUS ISKREN

Rubljov nakon pobjede: Sretan sam što sam u finalu, svejedno mi je protiv koga ću igrati

Andrej Rubljov je slavio u polufinalu protiv Slovaka Aleksa Molčana u dva seta

Rubljev: Zadovoljan prolaskom u finale. Avaz

N. H.

22.4.2023

Andrej Rubljov (Andrey Rublev) je pobjedom nad Slovakom Aleksom Molčanom (Alex) rezultatom 6:4, 6:2, prošao u finale turnira ATP Banja Luka.

- Sretan sam što sam sam u novom finalu. Igrao sam dobro. Ali u drugom setu sam želio da završim ranije, počeo sam da paničim, a Molčan je počeo da igra bolje, da vjeruje da može da okrene što je donijelo dramu u drugom setu- rekao je ruski teniser Andrej Rubljov.

- Počeo sam da se osjećam stresno jer nisam uspio da riješim ranije. To su emocije i to je sasvim normalno. Vidjeli ste tri ribrejka. Ali je bilo dobro - kazao je Rubljov.

Upitan koga želi za protivnika nakom što je Đoković ispao, ruski teniser je rekao da će se prilagoditi ko god da bude u finalu.

- Jučer se vidjelo da je Dušan i te kako sposoban da igra sjajno. Ali sada želim da samo uživam u pobjedi. Bez obzira ko pobjedi, podrediću se meču na moj način - naveo je Rus.

Kada je u pitanju turnir, Rubljov ističe da mu se sve sviđa.

- Generalno sve ovo mi se sviđa. Turnir i organizacija je sjajna. Sve je veoma dobro. Zaista sam zahvalan Đokoviću, jer malo koji turnir da mi je dao ovakvu pažnju - poručio je Andrej.

Ističe da će imati vremena da se spremi za masters u Madridu, jer raspored nije pretrpan.

- Imat ću više vremena za odmor kada stignem u Madrid jer se igra dvije sedmice, što je dobro. Prošle godine sam igrao Beograd, pa sedmicu za sedmicu. Sada nije tako. A ako ispadnem u Madridu, onda ću imati još više vremena da se odmorim za Rim - naglasio je Rubljov.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.