ŠOK U PARIZU

Medvedev nakon trilera ispao od kvalifikanta na Rolan Garosu

Ruski teniser i šampion Mastersa u Rimu je ispao nakon duže od četiri sata provedena na terenu Filip Šartije

Sejbot Vajld i Medvedev. Screenshot/Twitter

30.5.2023

Danil Medvedev, drugi reket svijeta, u prvoj rundi Rolan Garosa se susreo s brazilskim teniserom Tiagom Sejbot Vajldom (Thiago Seyboth Wild) na terenu "Filip Šartije u Parizu". Meč je završen rezultatom 3:2 u korist Sejbot Vajlda (7:6, 6:7, 2:6, 6:3, 6:4). 

Neočekivano dugo je trajao ovaj meč. Prvi set je dobro započeo ruski teniser, uzevši brejk odmah na startu. Međutim, nije dugo trajala ta sreća za Medvedeva. Sejbot Vajld je uzvratio istom mjerom, a poslije toga su obojica bila sigurna na svojim servis gemovima i set je otišao u taj-brejk. 

Brazilac je bio smireniji i uspio je prvi set riješiti u svoju korist. 

Drugi set je prošao u sličnom tonu. Ovoga puta su viđene samo dvije brejk prilike, a obje je propustio Sejbot Vajld. Došlo se do taj-brejka, ali ovoga puta je bio sigurniji šampion iz Rima. 

Ruski teniser je mnogo ozbiljnije ušao u treći set. Nije želio ništa prepustiti sudbini i odmah je oduzeo brejk protivniku. U sličnom scenariju kao u prvom setu, Brazilac je uzvratio u četvrtom gemu. Ipak, Medvedev je bio željan da osvoji ovaj set i uspio je, osvojivši četiri gema u nizu. 

Kada je sve izgledalo gotovo za Brazilca, on se ponovo vratio u život. Oduzeo je brejk Rusu i postavio je ton za nastavak četvrtog seta. Set je završio bez većih problema i poslao meč u peti, odlučujući set. 

Peti set je ponovo započeo loše po Medvedeva. Sejbot Vajld je napravio brejk, a jedan od poena je iznervirao ruskog tenisera i to ga je natjeralo da se posvađa sa publikom. Ništa novo, reklo bi se za Rusa. 

To je bio samo uvod za seriju brejkova viđenih u petom setu. Na iznenađenje svih fanova tenisa, čelične živce je pokazao Brazilac. On je prekinuo tu seriju i osigurao svoj servis. 

Brazilac u narednoj rundi čeka boljeg iz duela Alis-Pelja

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.