ROLAN GAROS

Đoković u rekordnom 17. četvrtfinalu: Peruanac nije imao šanse

Đoković se plasirao u narednu rundu Gren slema u Parizu nakon što je demolirao Huana Pabla Variljasa

Đoković: Plasirao se u četvrtfinale. AP

N. H.

4.6.2023

Novak Đoković se u osmini finala Rolan Garosa sudario sa Huanom Pablom Variljasom (Juan Varillas). Srbijanski teniser je uspio slaviti rezultatom 3:0 u setovima (6:3, 6:2, 6:2). 

Od početka meča je Đoković bio ubjedljiv. Osvojio je četiri gema prvog seta prije nego što mu je u petom Variljas uspio oduzeti jedan servis. 

Nije mu to previše značilo, iako je imao i u 7. gemu priliku da vrati i drugi brejk. Tada je Novak uspio da se izvuče. Poslije fenomenalnog poena čak je i publiku prozvao. Đoković je stavio ruku na uho i pitao "da vas čujem sada?". 

Đoković je sigurnim servisom do kraja prvo seta osigurao početnu prednost. 

Drugi set je ponovo bolje započeo Đoković. Odmah na startu je napravio brejk, da bi u petom gemu drugog seta oduzeo ponovo brejk Variljasu i tako došao u odličnu poziciju. 

Ako već nije bio poznat scenario, sad jeste. Na početku trećeg seta je ponovo napravio brejk, koji je potvrdio svojim servisom, a zatim opet napravio još jedan brejk i tako osigurao pobjedu i plasman u četvrtfinale Gren slema. 

Njemu je to rekordno 17. četvrtfinale na Rolan Garosu, ali je uspio slaviti samo 2. puta. Tamo će igrati protiv ruskog tenisera Karena Hačanova (Khachanov). On je bio bolji od Lorenca Sonega rezultatom 3:1 u setovima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.