ROLAN GAROS

Čudesno polufinale na Filipu Šatrijeu: Muhova nakon preokreta slavila protiv Sabalenke

Češka teniserka je tako izborila svoje prvo finale na jednom od Gren slemova

Muhova: Plasirala se u svoje prvo finale Gren slemova. AP

N. H.

8.6.2023

Češka teniserka Karolina Muhova (Muchova) u čudesnom polufinalu izborila je plasman u završnicu Rolan Garosa, poslije pobjedom nad drugom teniserkom svijeta Arinom Sabalenkom rezultatom 7:6, 6:7, 7:5.

Prvi set je bio poprilično uzbudljiv, a pripao je Čehinji nakon taj-brejka. Muhova je u devetom gemu napravila brejk i povela sa 5:4, potom je servirala za set, ali je Sabalenka uzvratila.

Obje teniserke su u prvih osam gemova napravile po dva brejka (4:4). Muhova je potom dobila deveti gem, na svoj servis, pa je Sabalenka servirala za ostanak u meču. Isti je slučaj bio i kad je češka teniserka povela sa 6:5. Bjeloruskinja je uzvratila i izborila novi taj-brejk i tu je Sabalenka stekla dvije loptice za izjednačenje, iskoristivši drugu.

U trećem setu, Sabalenka je prva stigla do brejka, povela je sa 4:2, a potom je osvojeni brejk potvrdila odbranivši svoj servis za 5:2. Malo ko je tada očekivao da je to posljednji gem koji će u Parizu osvojiti Sabalenka. Muhova je uz nevjerovatan preokret, uz dva brejka, za svoje prvo finale Gren slem turnira slavila sa 7:5 u trećem setu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.