BIVŠI DRUGI REKET SVIJETA

Kontaveit primorana završiti karijeru u 27. godini: Ne mogu trenirati niti se takmičiti

Anet Kontaveit objavila je da će nakon Vimbldona završiti karijeru

Kontaveit: Napušta tenis. Screenshot/Twitter

N. H.

20.6.2023

Estonska teniserka Anet Kontaveit (Anett) objavila je da će nakon Vimbldona završiti svoju profesionalnu karijeru. Kontaveit, koja ima tek 27 godina, kazala je da je jedan od glavnih razloga problem sa teškom povredom diska u donjem dijelu leđa.

Estonka je koliko prošle godine bila druga teniserka svijeta, a Vimbldon će biti njen posljednji turnir u karijeri.

- Pozdrav, prijatelji. Objavljujem da završavam karijeru profesionalne sportistkinje. Nakon nekoliko posjeta liječniku i konsultacija s medicinskim timom, rečeno mi je da imam problem s diskom u donjem dijelu leđa, zbog čega ne mogu normalno trenirati niti se takmičiti.

Nemoguće mi je nastaviti igrati na vrhunskom nivou i s tako jakom konkurencijom. Tenis mi je dao puno toga, na čemu sam zahvalna. Željela sam estonsku zastavu donijeti na teniske terene i igrati pred navijačima diljem svijeta. Spremna sam za nove izazove nakon što ću uživati i dati sve od sebe na Vimbldonu, posljednjem turniru u karijeri. Hvala svima na podršci - objavila je Kontaveit na Instagramu.

Kontaveit, trenutno 79. teniserka svijeta, u junu 2022. godine bila je druga. U karijeri je osvojila šest turnira i zaradila više od osam miliona eura. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.