RAZOČARAN SUDIJOM

Mekinro isprozivao sudiju koji je Đokoviću ukrao poen: Nikad to nisam doživio, užasna odluka

Novaku Đokoviću upitna sudijska odluka nije napravila problem u meču protiv Sinera

Mekinro: Greška je mogla preokrenuti meč. Twitter

N. H.

15.7.2023

Novak Đoković je prošao u finale Vimbldona pošto je sa 3:0 bio bolji od italijanskog tenisera Janika Sinera (Jannik Sinner). Po setvoima je rezultat bio 6:3, 6:4, 7:6, ali je njihov meč obilježila i jedna sporna sudijska odluka, ali koja nije imala utjecaj na sam ishod meča.

Naime, igrao se četvrti gem kada je sudija odjednom oduzeo poen Đokoviću i dodijelio ga njegovom protivniku, zbog nešto čudnijeg uzvika Novaka, koji je navodono poremetio Sinera, koji mu je i pored toga uzvratio lopticu. Ta odluka se nije dopala Đokoviću, ali ni mnogima u teniskom svijetu.

To je prokomentarisao Džon Mekinro (John McEnroe), legendarni teniser, koji je isprozivao glavnog sudiju ovog meča.

- Nikada tokom njegove 18-godišnje, niti jedan put se to nije desilo. Užasna, užasna odluka. Prije svega, da li ste primjetili da je Sinerova lopta pala daleko od osnovne linije. 

Koliko je tu ometanja moglo biti? I potom upozorenje za vrijeme u istom gemu. Podnio je to stoički, bolje nego što bi većina igrača – kazao je Mekinro, a potom i dodao:

- Đoković je rekao da je to moglo preokrenuti čitav meč. U pravu je. Ne bih volio da se desi. Okej ako Siner podigne svoj nivo igre, ali ne i kada se sudija umiješa – zaključio je legendarni teniser. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.