NOVA ŠAMPIONKA VIMBLDONA

Vondrušova je ispisala još jednu magičnu priču na Vimbldonu, skandal obilježio finale

Marketa Vondrušova se dva puta vraćala iz zaostatka da bi osvojila prvi Gren slem u karijeri

Vondrušova: Sa peharom Vimbldona. AP

15.7.2023

Marketa Vondrušova je nova šampionka Vimbldona!

Češka teniserka je u dva seta savladala Ons Žabur (Jabeur) 6:4, 6:4.

Prije samog početka meča nastao je problem, a za sve se može vrlo lako pronaći krivac. Vimbldon je poznat po tome što igrači moraju nositi bijelu boju po svaku cijenu. 

Ipak, to neko očigledno nije rekao Žabur koja je izašla na teren je izašla u crnoj kombinaciji na zagrijavanje. Ona je po naredbi organizatora bila poslata nazad u svlačionicu i na meču je morala zaigrati u novoj odjevnoj kombinaciji.

Iako je Tunižanka u prvom setu imala dva puta prednost brejka, te je u jednom momentu vodila 2:4, Vondrušova se odličnom igrom i sa četiri vezana gema vratila i osvojila prvi set.

Slična priča je bila i u drugom setu. Žabur je dva puta oduzimala servis protivnici, ali je Vondrušova preokrenula i u 9. gemu napravila ključan brejk i u narednom potvrdila za svoj prvi Gren slem u karijeri.

Čehinja nije bila nositeljka tokom cijelog turnira i kao 42. igračica svijeta je napravila jednu od najljepših priča u historiji Vimbldona. 

Ona je 2019. godine došla do finala Rolan Garosa sa samo 19 godina. Ipak, povrede i dvije teške operacije su je kočile za napredovanje. 

Međutim, Vondrušova je napisala jednu od najljepših priča u historiji ovog turnira.

Ona će pobjedom na Vimbldonu skočiti nevjerovatne 32 pozicije na WTA listi i zauzet će 10. mjesto. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.