NEPOŽELJNA U VARŠAVI

Poznatoj teniserki zabranjen ulazak iz Beograda u Poljsku

Vera je otišla iz Poljske, a WTA će dalje procjenjivati problem sa događajem, naveli su iz WTA

Zvonareva: Granični policajac je zaustavio. Twitter

E. Ć.

22.7.2023

Veri Zvonarevoj, poznatoj ruskoj teniserki, zabranjen je ulazak u Poljsku, te zbog toga neće učestvovati na WTA turniru u Varšavi.

Njoj je, kako je prenio Reuters, zabranjen ulaz u Poljsku zbog "javne i državne sigurnosti". Zvonareva je pokušala da u Varšavu uđe sa francuskom vizom, ali joj je zahtjev odbio poljski MUP.

- Granični policajac je spriječio rusku teniserku Veru Zvonarevu da uđe u Poljsku. Ona je koristila vizu koju je dobila preko Francuske i pokušala je da uđe u zemlju letom iz Beograda za Varšavu - saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Poljske.

Inače, o ovom događaju se oglasila i Ženska teniska asocijacija (WTA).

- WTA je svjesna situacije u kojoj se Vera Zvonareva nalazi u Varšavi. Sigurnost i dobrobit svih igrača je glavni prioritet. Vera je otišla iz Poljske, a WTA će dalje procjenjivati problem sa događajem - naveli su iz WTA.

Podsjetimo, od početka ruske invazije na Ukrajinu u februaru 2022. godine, Poljska je jedan od najčvršćih saveznika Kijeva, te je zbog toga Zvonareva "nepoželjna" u Poljskoj.

Inače, Vera Zvonareva je osvojila 12 titula u svojoj karijeri, a ranking karijere imala je 2010. godine kada je bila druga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.