POSLAO SNAŽNU PORUKU

Pobjeda karijere za Australca, a onda saznao za horor: Pucnjava se dogodila na koledžu na kojem mu studira djevojka

Na Univerzitetu North Carolina koji je pohađao dvije godine dogodila se fatalna pucnjava, a njegova djevojka je bila u školi za vrijeme te pucnjave

Rinki Hidžikata s djevojkom. Instagram

N. H.

29.8.2023

Australski teniser Rinki Hidžikata (Rinky Hijikata), 110. na ATP listi, slavio je u prvom kolu US Opena protiv rusa Pavela Kotova u četiri seta, ali vijesti koje je čuo nakon kraja meča ne mogu ga nikako obradovati.

Naime, na Univerzitetu North Carolina, koji je pohađao dvije godine, dogodila se fatalna pucnjava, a njegova djevojka je bila u školi za vrijeme te pucnjave.

Osumnjičeni iz te pucnjave trenutno je u pritvoru nakon što je ubijen član fakulteta, sve dok su se studenti skrivali satima dok policija nije pronašla napadača. 

- Prvo želim poslati svoje misli i molitve svima u Čapel Hilu jer to nije nešto što želite vidjeti šta se dogodilo. Danas je to mnogo veće od mog teniskog meča. Bio sam tamo dvije godine. Diplomirao bih ovog maja, ali moja djevojka je još tamo u školi. Još imam mnogo prijatelja u timu ili u školi - rekao je Hidžikata nakon meča.

Australac će u 2. kolu posljednjeg Gren slema sezone igrati protiv Martona Fučoviča (Fucsovics). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.