VIJESTI

ČAVIĆ Ako se ne izborimo sa ovom vlašću, prelazimo na demonstracije!

Opozicije ne zna da li će biti održana posebna sjednica NS RS

G. DAKIĆ

24.6.2015

Lider NDP-a Dragan Čavić i šef Kluba poslanika PDP-a Branislav Borenović rekli su da još uvijek ne znaju da li će biti održana posebna sjednica Narodne skupštine RS, jer poslanici vladajuće koalicije mogu glasati protiv dnevnog reda.

"U 16.30 održaćemo sjednicu Kolegijuma, na kojoj ćemo govoriti o ovoj, ali i narednoj posebnoj sjednici, koja bi trebala biti zakazana zbog poskupljenja struje. Ukoliko ne budemo mogli da se izborimo sa vlašću u NSRS, onda prelazimo na vanparlamentarne oblike borbe - na demonstracije", rekao je Čavić.

Borenović je istakao da je sprega Specijalnog tužilaštva RS i vlasti u RS već obustavila istragu oko navodne kupovine poslanika i da se sličan scenario može očekivati i u Narodnoj skupštini RS.

"Nezamislivo je da Specijalno tužilaštvo nije htjelo da utvrdi da li je na tom snimku glas Željke Cvijanović ili nije. Zbog toga je vrlo važno da o tome pričamo u parlamentu i nadam se da će poslanici pozicije glasati za dnevni red osme posebne sjednice", istakao je Borenović.

Poslanik SNSD-a Dušica Savić rekla je da će poslanici vladajuće koalicije podržati dnevni red posebne sjednice, jer žele da demaskiraju cijelu ujdurmu oko snimka.

"Pokazaćemo kako je i zašto snimak dostavljan baš portalu klix.ba. Iznijećemo nove dokaze koji pokazuju da je sve to bilo smišljeno i montirano i da nije nimalo slučajno što je taj snimak objavio baš federlani portal", rekla je Savić.

 

Pozicija ima 45 poslanika


Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Radovan Višković rekao je da će na današnjem glasanju, koje počinje u 17 časova, uz većinu biti - 45 poslanika!

"Na današnjem glasanju ćete vidjeti koliko imamo poslanika i da li imamo većinu. A imamo 45 poslanika na svojoj strani. Ako bude trebalo, imaćemo i pedeset", rekao je Višković, ne želeći da odgovori na pitanja novinara o poslanicima koji su se u međuvremenu pridružili vladajućoj koaliciji.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.