VIJESTI

Izbjeglice već pred Slovenijom na prijelazu Bregana naselje

Slovenska televizija objavila je snimak nekolicine izbjeglica koji se nalaze pred slovenskom granicom

Fena

17.9.2015

Manja skupina izbjeglica koja je tijekom četvrtka iz Tovarnika prebačena u Zagreb popodne se pojavila na granici sa Slovenijom, a uskoro bi ih moglo biti i više, objavili su popodne slovenski mediji.

Slovenska televizija objavila je snimak nekolicine izbjeglica koji se nalaze pred slovenskom granicom na međudržavnom cestovnom graničnom prijelazu Bregana-Naselje/Slovensko selo, ali su još uvijek na hrvatskom teritoriju. Kako navode slovenski mediji, riječ je o dijelu veće skupine od oko 500 ljudi koji su iz Zagreba prema granici sa Slovenijom krenuli pješice, a ove koji su već stigli vjerojatno je netko poveo vozilom kad su stopirali.

Slovensko ministarstvo vanjskih poslova i u četvrtak je objavilo da bi nekontrolisani prelazak granice preko humanitarnih koridora za izbjeglice bio u suprotnosti s evropskim zakonima, a premijer Miro Cerar kazao je da će Slovenija ispunjavati svoje obveze čuvanja i kontrole vanjske Sćengenske granice prema Hrvatskoj.

Prema slovenskim policijskim informacijama izbjeglica kojima bi uspjelo ilegalno prijeći granicu bit će vraćeni Hrvatskoj na osnovi ugovora o readmisiji ako ne zatraže azil u samoj Sloveniji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.