VIJESTI

U utorak granični prijelaz Bosanski Brod će biti zatvoren

Informativni centar BIHAMK-a

Redakcija

18.12.2016

Zbog radova na području Hrvatske upozoravamo vozače na duža zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod- Slavonski Brod i Orašje-Županja. Na ostalim graničnim prijelazima, ovga jutra nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

- Zbog završne faze radova, u utorak, 20. decembra od 9 do 15 sati, za saobraćaj će biti zatvoren granični prijelaz  Bosanski Brod-Slavonski Brod.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.  Izdvajamo putne pravce M-17 Nemila-Žepče, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Priboj-Simin Han, kao i na magistralnom putu M-6.1 u Mostaru.

U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. Mogući su nailasci na poledicu na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, navodi se u saopćenju.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.