BIH

Ovogodišnji zajednički iftar okupio najviše džematlija

U bihaćkom džematu Veliki Lug

F.V.

27.7.2014


Kako bi okrunili sve ramazanske aktivnosti, džemat Veliki Lug se odlučio za organizaciju zajedničkog iftara kome se odazvao velik broj postača. Iftar je realiziran u saradnji sa restoranom Rio Mare i džematlijama koje su donirale sredstva za te svrhe.


- Proteklih nekoliko godina iftare smo organizirali na otvorenom, ali ove godine, obzirom da nam vremenski uslovi to nisu dozvolili, odlučili smo se za restoran i veoma smo zadovoljni odzivom i samom atmosferom na ovogodišnjem iftaru koji je najbolji do sad – kaže Ahmet Mujić predsjednik džematskog Odbora.


Nakon iftara, prisutnima se obratio džematski imam prof. Amir ef. Čavak zahvalivši se Edinu Dediću vlasniku restorana i džematlijama koje su donirale sredstva za realizaciju iftara.


- Izuzetno mi je žao što oni koji su donirali najviše sredstava za iftar nisu večeras s nama, da osjete ovu duhovnu ljepotu i ozračje. Molim Boga da nagradi sve one koji su učestvovali u ovom hajirli projektku – završio je svoje obraćanje ef. Čavak.


Druženje je završeno učenjem zajedničke iftarske dove i Fatihe pred duše svih bosanskih šehida, nakon čega je u džamiji klanjan zadnji ovogodišnji teravih-namaz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.