BIH

Vilić s načelnikom štaba EUFOR-a razgovarao o razmjeni tajnih podataka

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH

Onasa

31.7.2014


Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić i njegovi zamjenici Uroš Pena i Mile Jurić razgovarali su danas sa načelnikom Štaba EUFOR-a, brigadnim generalom Andrasom Szucsom i njegovim saradnicima o aktivnostima koje se provode u skladu sa Memorandumom o razumijevanju između EUFOR-a i sigurnosnih struktura u BiH o razmjeni tajnih podataka bez bezbjednosne klasifikacije i obavještajnih podataka, saopćila je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH.
        
Dogovoreni su i naredni koraci u realizaciji Memoranduma.
        
Brigadni general Szucs je prezentirao aktivnosti za vrijeme nedavnih poplava u BiH.
        
Objasnio je da je povećanje broja vojnika EUFOR-a u BiH, koje je privuklo pažnju javnosti, u svrhu pojačajnja tekućih aktivnosti EUFOR-a.
        
To uključuje izviđanje stanja saobraćajnica u vezi sa projektima izgradnje mostova, aktivnosti na osposobljavanju i obuci sa Oružanim snagama (OS) BiH i pružanje podrške timovima za vezu i osmatranje (LOT timovima) interakcijom sa lokalnim vlastima.
        
LOT timovi EUFOR-a će nastaviti da održavaju redovne kontakte sa ključnim predstavnicima lokalnih zajednica s ciljem pružanja tačnih informacija lokalnim vlastima o aktivnostima EUFOR-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.