BIH

Čović razgovarao sa ambasadorom Srbije u BiH Vukićevićem

Mostar

Fena

31.7.2014

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović razgovarao je danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru sa Stanimirom Vukićevićem, ambasadorom Republike Srbije u BiH.

Na sastanku je bilo riječi o aktualnim političkim prilikama u BiH, predstojećim listopadskim Općim izborima u BiH i gradu Mostaru, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Čović je upoznao ambasadora Vukićevića s ključnim stvarima i strategijim koju će HDZ BiH, skupa sa koalicijskim partnerima Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH provoditi i zagovarati, kako na međunarodnom planu, tako i unutar BiH.

Ključne stvari koje će HDZ BiH zagovarati u budućem razdoblju, a posebno nakon izbora su euroatlantski put Bosne i Hercegovine te otklanjanje svih barijera za priključenje Europskoj uniji, zatim zaživljavanje pravne države u punom kapacitetu i nulta stopa tolerancije prema kriminalu i korupciji, zatim jačanje gospodarstva i socijalne politike te ravnopravnost Hrvata i ustavne promjene u BiH.

 - HDZ BiH i hrvatski narod vidi isključiv put i napredak Bosne i Hercegovine prema Europskoj uniji. Pozicija hrvatskog naroda mora se trajno riješiti kao jedna pretpostavka stabilnosti u BiH, a to će se pokazati i na ovim listopadskim izborima, kada se uvaži legitimna volja birača sva tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini, rekao je predsjednik HDZ-a BiH.

Kada je riječ o predstojećim izborima u BiH, Čović je istakao kako njegova stranka neće voditi negativnu i prljavu kampanju, nego će biti okrenuta budućnosti.

Na sastanku su razmjenjena mišljenja o suradnji Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, o mogućnostima i preprekama bolje gospodarske i ukupne suradnje, stoji u priopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.