BIH

U rekonstrukciju obdaništa do sada uloženo više od 100.000 KM

Novi dokazi društvene odgovornosti kompanije „Prevent Goražde“

Al. B.

31.7.2014

 

U goraždanskom vrtiću „Sunce“ u toku su unutarnji radovi nakon kojih će boravak mališana u ovoj ustanovi biti ugodniji i topliji. Radove finansira kompanija „Prevent Goražde“, koja je prije dvije godine u izgradnju fasade, zamjenu prozora i vrata, podova i dijela namještaja investirala 65.000 KM.

- Ovo je nastavak naše saradnje sa obdaništem „Sunce“, gdje boravi većina naše djece sa lijeve obale Drine. Nakon dosadašnjih donacija uvidjeli smo da još uvijek postoji potreba da pomognemo i trenutno radimo podkrov sa izloacijom po najnovijim standardima, kao i krečenje i zamjenu pločica u kupatilima – kazao je direktor „Preventa“, Haris Rahman.

Zbog činjenice da su prepoznali značaj ove ustanove i predškolskog odgoja, zahvalnost vlasniku Nijazu Hastoru i direktoru Harisu Rahmanu uputila je direktorica obdaništa Elma Bučo.

- Zahvalni smo im što su pomogli da se djeci, a ona su naša budućnost, stvore adekvatne uslove za boravak u ovoj javnoj ustanovi. Zahvaljujući njima mi ćemo ovu školsku godinu započeti u potpuno opremljenim prostorijama – ističe Bučo.

Zahvalnost preduzeću koje u Goraždu zapošljava više od 1.000 radnika uputio je načelnik Općine Goražde, Muhamed Ramović, koji je sa direktorima „Preventa“ i „Sunca“ posjetio obdanište.

- Ukupna vrijednost dosadašnjih „Preventovih“ ulaganja u obdanište „Sunce“ je više od 100.000 KM. To je jako velika donacija. Cijenimo to i zahvalni smo. Oni su prije dvije godine pomogli i izgradnju nove ambulante u Vitkovićima, gdje su zajedno sa Općinom Goražde sufinansirali projekat u iznosu od 60.000 KM, bili su najveći donatori za izgradnju Spomen obilježja ubijenoj djeci Goražda 1992-1995. godina te podržali niz drugih projekata – kazao je Ramović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.