BIH

Radnici preduzeća ZOI '84 nastavljaju štrajk

Duguju im 11 plaća

Fena

1.8.2014

 

Štrajkački odbor i povjereništvo Sindikata Kantonalnog javnog preduzeća ZOI '84 održali su danas u Sarajevu sastanak na kojem su razmatrali situaciju u preduzeću i aktivnosti o nastavku generalnog štrajka, sastanku je prisustvovao i v.d. direktor preduzeća Džavid Kurtišaj.  

Sastanku je trebao prisustvovati Nadzorni odbor i predsjednik Skupštine zbog razgovora o isplati dijela od 11 zaostalih plaća, ali se, kako je za Agenciju FENA kazao predsjednik Sindikata preduzeća Alija Hodžić, nisu pojavili.

- Nismo naišli na razumijevanje, i ovaj put smo se nadali, ali ponovo ništa - kazao je Hodžić te podsjetio da radnici za početak traže isplatu dvije plaće da bi krenuli s radom i ''zamrznuli'' štrajk.

Hodžić je istakao da je novoimenovani v.d. direktor Džavid Kurtišaj najavio da će u ponedjeljak kontaktirati predsjednika Skupštine, Nadzornog odbora i resornog ministara te dogovoriti sastanak u Vladi Kantona Sarajevo da bi se konačno riješilo pitanje preduzeća ZOI '84.

- Želimo konkretno rješenje, ili ugasite firmu ili dajte da radimo. Nećemo se lagati sedam po sedam dana, dugo vremena vjerujemo, više nećemo - naglasio je Hodžić te dodao da je isplata dvije plaće prolongirana do srijede.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.